Blogg

Skaffa slipade glasögon

Under sommaren som gick hade jag stora problem med mitt synfel som kommit under senare år. Det är verkligen inte någonting allvarligt, men om jag ser för mycket på tv eller är i solen så får jag lätt ont i huvudet. Det är lite som att jag har trötta ögon eller vad det kallas. Jag hade varit hos min optiker tidigt under våren och vänligt avböjt hans förslag om att skaffa slipade solglasögon. Jag tänkte att det nog skulle vara totalt onödigt, men jag får nu erkänna att jag faktiskt hade helt fel. Att ha glasögon är ingenting jag har några problem med och min optiker har hjälpt mig att hitta riktigt snygga bågar. Dock är det svårt på sommaren när man vill ha solglasögon och inte kan ha både glasögon och solbrillor samtidigt.

Jag borde såklart lyssnat på min optiker i och med att han är proffs just vad gäller synen, men ibland är man snål och tänker inte tillräckligt innan man bestämmer sig. Inför nästa år skall jag se till att ha snygga och slipade solglasögon. Det känns som att det skulle underlätta hela mitt liv avsevärt i och med att jag då inte skulle få ont i huvudet lika mycket som jag haft under denna sommar. Jag skall ändå in till denna optiker i dagarna för att skaffa linser, och min plan är att jag skall beställa rätt glasögon inför sommaren redan då i och med att jag ändå är där.